Proročanstvo o 21. decembru

Svakih 26,000 godina naš Solarni sistem prolazi kroz 12 zodijačkih znakova. Drevne civilizacije kao što su Hopi Indijanci, Egipćani, Čiroki, Apači i civilizacija Maja su bili svesni ovog velikog ciklusa i na osnovu njega izrađivali svoje kalendare. Ovaj ciklus izveden je iz mnogih prirodnih dešavanja kao što je, na primer, rotacija Sunca a time i čitavog Sunčevog sistema oko Alsiona, primarne zvezde u sazvežđu Plejada, ili, 260-todnevni razvoj ljudskog bića.


Ovaj ciklus je podeljen u 5 podciklusa, gde svaki traje po tačno 5125 godina, za koje se smatra da predstavljaju po jedno doba razvitka sveta. Actečki kalendar ili Mezoamerički Kamen Sunca određuje da je svako razdoblje sveta uništeno od strane jednog elementa: vatre, vode, vetra i zemlje. Ciklus u kome se mi trenutno nalazimo je razdoblje Petog Sunca ili tačnije 3113 p.n.e do 2012. godine. Tačnije, ovaj ciklus se završava 21. decembra 2012. Maje su bile svesne ovih događanja, čak je i Nostradamus bazirao neka svoja proročanstva na tačno ovaj datum.

Četvrta Zemlja, u kojoj se trenutno nalazimo, popularno je nazvana "pomeranje, evolucija i svest". Hopi Indijanci veruju da cetvrti svet ratvoanja i peti svet, "svet mira", počinje tačno 21.decembra 2012. godine. Nakon, vatre, vode, zemlje i vatre, Zemlja bi, po proročanstvu Maja, trebalo da krene u svoj naredni svet, nazvan "eter". Proročanstvo Maja se uzima kao jedno od najpribližnijih proročansatva vezanih za 2012.

Kalendar Maja je zasnovan na ciklusu od 260 dana, povezanih sa razvojem ljudskog bića. Ovaj kalendar je poznatiji kao Tzolk'in. Za duže računanje vremena Maje su koristile takozvani "Long Count". Istraživanje je pokazalo da se za početak ovog računanja vremena uzima datum 11. avgust 3113. godine p.n.e. Jedan dan u kalendaru Maja se naziva k'in, dvadeset dana je činilo jedan winal ili unial, osamnaest winal-a jedan tun, dvadeset tun-a jedan k'atun, dok su dvadeset k'atuna činili jedan b'ak'tun. Više saznanja o kalendaru plemena Maja možete saznati u knjigama Hozea Argiljesa (José Argüelles).

Poslednji, trinaesti b'ak'tun, planete Zemlje, prema proročanstvu Maja, počeo je 1618. godine i poznatiji je kao "trijumf materijalizma" ili "vreme velikog zaborava". Oni su verovali da će tada, čovečanstvo da zaboravi na svoju direktnu vezu sa prirodom i okrene se materijalnim stvarima i kada će ego, dominacija i sopstvene ambicije biti glavni ciljevi savremenog sveta. Ovo proročanstvo se poklapa sa novim merenjem vremena, kada je papa Gregori XIII, uveo novo računanje vremena (Gregorijanski kalendar, koji je zamenio Julijanski koji se koristio od 45 g.p.n.e.) koje i dan danas koristimo. Ovaj događaj poznat je kao "greška u vremenu" i izazvao je burne reakcije naroda u Španiji, Portugalu, Holandiji, Belgiji, Nemačkoj i Švajcarskoj. Pre uvođenja ovakvog računanja vremena od strane katoličke crkve, svaki kalendar bio je podeljen u 13 ciklusa sa po 28 dana. Ali najbitnija stvar je da je vreme postalo nešto eksterno, nešto što je neorgansko i vantelesno što moramo posmatrati i pokoriti mu se. Prorok plemena Maja, Pakan Veliki (Pacal Votan ili Pacal the Great) , ostavio je jasnu poruku budućim generacijama koja glasi: "Ako čovečanstvo želi da se spasi biološke destrukcije, mora se vratiti na putanju života u prirodnom vremenu". Takođe, govorio je i o našem ubrzanom tehnološkom razvoju i našem globalnom udaljavanju od prirodnih zakona u zamenu za potragu za materijalnnim stvarima.

Astrologija i proučavanje vremena su stari koliko i naša civilizacija. Kroz istoriju, nekoliko hiljada godina unazad, ljude su opčinjavale stvari na nebu da su razvili jedinstveni sistem sazvežđa i nazivali ih po horoskopskim znacima. U grčkoj mitologiji, oni su personifikovani kao bogovi. Ono što je jedinstveno u skoro svim antičkim civilizacijama je činjenica da su uložile mnogo godina truda, bogatstva i vremena u obožavanje zvezda nego bilo koja religija do danas. Zapitajte se: "Koji duhovni objekat je sagradila naša civilizacija u poslednjih 500-1000 godina?".


Istina je sve jasnija kako se približavamo "nultoj godini" ili 21. decembru 2012. godine. Uobičajeno je da je paganska religija veoma retko u upotrebi danas, a činjenica je da je ista najubotrebljavanija religija danas. Kako je ovo moguće? Odgovor je sakriven u skoro svim savremenim religijama koje postoje na svetu. Ali ko jeimao zaista takvu moć da implementira paganske običaje u skoro sve današnje religije?

...

100 comments:

Unknown said...

pisi bre!!!

Anonymous said...

wow moramo se hitno mijenjati

Unknown said...

oce oce ali juce ako bude smak sweta 21. decembra ja cu da se ubijem 22. decembra :)))) Srbija Srbima Srbin za Srbina

Unknown said...

meni je mnogo zanimljivo da citam ovo ....al dal je istina ??videcemo nadam se da nije hehehe


al ja volim da citam ovakve stvari tipa prorocanstva itd...


i da bude smak sveta jedna zamlja ce i dalje ostati netaknuta SRBIJA :))) ostace samo planeta srbija heheh

Aky said...

ako ostane Srbija, ja se selim kod vas ;)

jovana27 said...

trijumpf materijalizma.......... tu su bili upravu

Anonymous said...

NNNNNNNNNOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Anonymous said...

NNNNNNNNNNNOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Anonymous said...

Srbija ostaje netaknuta jer Srbi su nebeski narod!!!

Anonymous said...

Зашто не:)

Anonymous said...

A sta ako nas pre toga zvekne neki asteroid ili dodju ''mali zeleni'' da nas uniste?

Anonymous said...

Jako zanimljive teorije ili nesto sasvim drugo...
Treba uzeti u obzir to da su stariji narodi znali dosta vise od nas,to sto smotehnoloski dosta ispred njih nemora nista da znaci... 21.12.2012... licno neverujem da ce se tada desiti bilo sta drugacije od predhodnih godina... ali americki naucnici su otkrili asteroid koji po njihovim procenama treba da pogodi zamlju u gore navedenom datumu... ko zna... :D

stefix.. said...

Ovo je malo glupo ovo unistenje predvicaju jos 1990 pa 2000 pa 2003 pa 2012 pa 2036 ma da kaze da su maje za svoje samo unistenje omasili za 1 sekundu!Moram da pocnem da pravim podrum pod hitno il se selim u Nemacku ili Crnu goru kazu da je dosta zaostala pa cu duze ziveti tamo......samo se salim...al ono za maje je istina

stefix.. said...

Ma amercki naucnici su svasta otkrili......cudo......

stefix.. said...

Jeste li culi za pricu Da je valjda nekom papi pred smrt bog rekao da ce se 2020 otopiti antartik i pojaviti anti hrist u obliku Isusa Hrista i porobiti ceo narod,u mecu vremenu ce amerikaci ugraditi cipove svim ljudima i da je vec pola Cikaga cipovano i da oni znakovi rukom kao i slike oka ustvari prikazuju anti hrista....(da ne davim ima jos mnogo toga)veoma zanimljiva prica cak je i fil napisan na tu temu....

Unknown said...

Verujte u Boga samo to mogu da vam kazem. sve je to zapisano u Bibliji ne treba vam nikakva nauka da to provalite.

Anonymous said...

jaoj ljudi, sto vise sexa pre toga zelim svima :DDD

Anonymous said...

MA DAJTE KRAJ SVETA!!!MA TO SU MAJE IZMISLILE DA BI NAS ZAJEBAVALE

Anonymous said...

ALI IPAK VERUJEM DA SE NISTA NECE DESITI 99POSTO.A ONAJ JEDAN OSTAVLJAM DA SE NE RAZOCARAM

bato said...

smak svjeta je jasno naglasen u knjigama svetim sveznajucim bibliji,kur"an-u da je to tajna koju samo bog zna!! a ovo sto najavljuju americki naucnici su samo njihove svakodnevne gluposti koje potvrdzuju sve jasnije i jasnije

Unknown said...

Suncev sistem ne rotira oko sasvezdja Plejade i njene zvezde Alsion (Alcyone). Ona malecna slika gde je ta rotacija prikazana je smesna. Opsirnije o sazvezdju Plejada mozete naci na ovom linku>
http://hr.wikipedia.org/wiki/Plejade

Djole said...
This comment has been removed by the author.
Djole said...
This comment has been removed by the author.
Djole said...

Alo bre ljudi ste wi normalni da werujete u owo...Sta su bre Amerikanci da swe znaju...Bogowi mozda a ...kakve gluposti..a wi pametni sto pricate da pise swe u Bibliji, ste je bre wi citali uopste...da wam proswetlim: U Bibliji pise da ce djawo da dodje a nigde ne pise kad ni gde to Amerikanci izmisljaju da bi znali sta da kazu...jer ako niste znali pre nzm kolko 1000 2000 god. dok su te Maje jele prstima i crtali po zidowima Srbi su ziweli i jeli kao gospoda...:D..ZIWELA SRBIJA

Anonymous said...

PA VEC SE DESAVA!
MAMA ZEMLJA,PRIRODA VEC NAM DAJE DO
ZNANJA DA SE NESTO PRIPREMA,POCEV OD SUNCA KOJE VEC MALO PO MALO ZEMLJU BOMBARDUJE SVE VISE I JACE SVOJIM CESTICAMA I ZRACENJEM.
KAZU NAUCNICI DA DELUJE NA ZEMJU KAO MIKROVELNA,PA DOLAZI DO ZAGREVANJA UNUTAR PLANETE DVRDO PONOVO POSTAJE TECNO TACNIJE LAVA.
ZNAKOVA IMA SVE VISE ZEMJINA KORA SE VEC POMERA U ZADNJIH NEKOLIKO GOD. 90% ZEMLJOTRESA SU NASTALA POMERANJEM Z.KORE ILI KRETANJEM LAVE SVE SE DESAVA U VELIKIM DUBINAMA ZEMLJE.
TO SU CINJENICE I DOKAZI DA SE NESTO VELIKO DESAVA,NEGO STO NIKO NE GOVORI ILI OBAVESTAVA STA SE DOGADA ILIUZROK SAMO GOVORE O POGINULIMA,TO NAMOGU DA SAKRIJU VIDI SE.
NEGO NAJVISE JE CUDNO STO TV I RADIJO STANICE NEZAVISNE KOJE SU RANIJE SVE I SVASTA OBAVESTAVALE SAMO DA SE SAZNA ISTINA CUTE KAO I NOVINARI KOJI SU SE UVEK BORILI PROTIV ZATASKAVANJA.NESTO SE SIGURNO DESAVA,VEC JE POCELO DESAVATI.SAMO SE ZAPITAJTE KOJI BI HAOS BIO DA SE SAZNA.NEBI NAM TREBAO SMAK SVETA.IMA JOS MNOGO CINJENICA KOJIE VODE KA TOME RAZMISLITE I OBAVESTAVAJTE,VREME JE DA SE ISTERA ISTINA,OCE LI ILI NECE.
RADO ODGOVARAM NA VASA PITANJA.
P.S BIZMARK IQ-175

Anonymous said...

SVI CE DA UMREMO U VODU. HAHAHA Necemo docekati novu godinu?! >(

Anonymous said...

BIZMARK POPI BRUFEN!

Unknown said...

Pozdrav,ja sam nov na vase forumu,ali samo da kazem da ima u svemu po malo istine.I sami vidimo da svake nedelje ili meseca se dogodi po neka velika katastrofa,ili zemljotres ili neki cunami,odroni brda,velike poplave,a najgore od svega je to sto pocinje da se menjaju godisnja doba,zima ce da bude za vreme leta a leti ce biti zima,i sami ste videli da je proslog leta bilo veoma hladno nocu a preko dana veoma toplo.Promene su pocele i to vise ne moze da se zaustavi.
Samo mogu da dodam da ce prvo da stradaju zemlje blizu mora a kasnije druge teritorije.Srbija je za sada dovoljno visoko u odnosu na more tako da ne moze tako lako da nas nesto potopi.Pozdrav jos jednom,Milan

Unknown said...

ala u sta vi vjerujete.....21 decembar smak sweta....aha....bas se bojim....da vam ja nesto kazem...ako vjerujete u Boga ,morate da pazite šta pišete...a ti amerikanci mogu da mi popuše znate već šta!!!

citat:
Jeste li culi za pricu Da je valjda nekom papi pred smrt bog rekao da ce se 2020 otopiti antartik i pojaviti anti hrist u obliku Isusa Hrista i porobiti ceo narod,u mecu vremenu ce amerikaci ugraditi cipove svim ljudima i da je vec pola Cikaga cipovano i da oni znakovi rukom kao i slike oka ustvari prikazuju anti hrista....(da ne davim ima jos mnogo toga)veoma zanimljiva prica cak je i fil napisan na tu temu....

hahahaha...dobro si me nasmijo!!!!

i nemoj da je itko napiso da vjeruje u ovo!

kojic said...

Odosmo u kurac!!!!

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Unknown said...

Ja se bojim da umrem mlada..Al kud svi,tu Spale i ja..:/ :D jbg :/

Unknown said...

Ljudi, ima tu nekih velikih desavanja ... Sunce se podgreva...zemljina kora vec pocela da puca...kao prvo u Pristini ... Stigli su i ljudi(vanzemaljci)...oni su pojeli moga komsiju Milana (bog nek mu dusu prosti) ... Znaci svasta se tu desava... I taj Ortak Nostradamus mi je rekao nesto kao na foru ... umrecemo svi 2012...a slonovi ce zavladati svetom ... tj. pojesce nas sve ...Tako da ljudi ...spremajte se za katastrofu!!! ...

Anonymous said...

Ha ha ha! I meni su pojeli komsiju! Svaki dan...

Anonymous said...

Sto se mene tice nek' bude nebi mi smetalo...

Anonymous said...

Svi Ste Ludiiiii hahahah :D

Anonymous said...

Ja cu se ispisati sa faksa ,bole me uvo da se maltretiram :DDD

VISNJA said...

sta bre jedete govna? sta smo srbi? nedodirljivi? prvi mi odosmo u kurac zato sto smo postali mnogo zli.

Anonymous said...

ma daj, svake godine proreknu smak svjeta bar dva puta, trebao je jedan biti i na moj rodjendan prosle godine pa niss, ako stvarno vjerujete u to ondaa se ubijte. i ako se desi to ce kod nas u srbiju doci tek za 10 godina mozda 2022 posto toliko kasnimo za japanom i ostatkom :D

_Kasper_ said...

Mlade cure nemoj da se plasite ja imam barku koja moze da primi mnogo ljudi tako da javi te se....
hehehe,zezam se...
Smak sveta ce biti za one koji su gresni i koji su napravili mnogo grehova,a oni koji su posteni i nevini za njih nema problema,oni ce da pate...

Anonymous said...

ja mislim da smo blizu jer ko ce nas trpi ovakve jos.......zato je bitno da citamo cirilicu braco , medju latinima i jevrejima je antihrist izbegavajmo njihove propovedi .... u glavnom se cesto pominje ruski car koga ce se plasiti i koji ce u zadji cas stati u zastitu pravolavlja...realno rusia je stub pravoslavlja i molimo se braco da sto pre postane silna

Anonymous said...

ima na you tube da pogledate....otac gavrilo tajnovidac....e on je dosta vec pogodio za blisku buducnost , pogledajte i sami....zivelo pravoslavlje i da se vracamo starim srpskim nacelima i verovanju , jedno znam da ce nas poboznih i nacitanih koji ce znati kako biti taman da tad pod krusku stanemo..................................................................

Anonymous said...

ljudi sad se svi busate kako ste hrabri a pitacu vas tog sekunda ili minuta neverujem da ce duze trajati koliko cete biti hrabri i dali vam se jebe za propast sveta,zapamtite ako vam se jebe za vas kako se osecate za svoje bliznje

adrijana said...

jaaaoooo........anonymous je car....ako ga i bude, mi srbi letimo prwi u picku materinu....pozzzzz za anonymusa=))))

Anonymous said...

neso postoji i sama zemlja nam to daje do znanja ,svi ti zemljotresi ,cunamiji,vulkanse aktivnosti,kise ,pa velike oluje.....zemlja je otrovana raznim otrovima i hemikalijama koje mi i cela planeta odlaze u prirodu .....mora da ti amerikanci nisu bezveze zabranili razne prezentacije i predavanja uzivo na tv da ne bi narod poceo da panici jer sto kaze ne znam ko ne treba nam nista vise od panike svedskih razmera,,,kao u filmu 2012..

Anonymous said...

koliko sam ja razumeo.....ta promena sveta se desava svake 5125 godine....a 2012 godine je 5-ta promena.....pa kako su onda maje prezivele 4-tu promenu.....tj. po kom principu su oni izracunali da je to svake 5125-te godine.....da li su oni preziveli 2 promene sveta.....to je kao da sam ja rekao....e sad sam ja slomio nogu ....pa za 2000 godine ce svi ljudi polomiti noge.....to su gluposti....i nostardamus je prorekao da ce bosna 2009 godine biti podrucje irana....i nista.....tako da nemojte uopste da se zamarate ovim.....:))))))jedini koji ce umreti 2012 su siptari......jer samo sloga srbiju spasava....

Anonymous said...

ako do sad nismo umrli....necemo ni tad.....ali ako je to nasa sudbina onda sve u qrac.....ali ja i dalje mislim da to nije tacno....verujem u bermudski trougao,zemljotrese,cunami...ali ne u nekoga ko je pre nekoliko jebenih hiljada godina rekao da cemo svi umreti 2012-te....evo ja sam rekao svi cete umrati sutra....i hocete li mi poverovati.....eto to je moje prorocanstvo...tako da videcemo sutra...i naravno se nista nece dogoditi.....:))))))))

Anonymous said...

ako do sad nismo umrli....necemo ni tad.....ali ako je to nasa sudbina onda sve u qrac.....ali ja i dalje mislim da to nije tacno....verujem u bermudski trougao,zemljotrese,cunami...ali ne u nekoga ko je pre nekoliko jebenih hiljada godina rekao da cemo svi umreti 2012-te....evo ja sam rekao svi cete umrati sutra....i hocete li mi poverovati.....eto to je moje prorocanstvo...tako da videcemo sutra...i naravno se nista nece dogoditi.....:))))))))

Anonymous said...

PROCIJTAJTE BOLJE BIBLIJU,STARI I NOVI SZAVET! PREPORUCIO BI SVIM VERNICIMA I NEVERNICIMA DA GA PROCITAJU JER BOG JE SA NAMA UVEK BIO I BICE TU DA NAS CUVA I MOLITE SE SVAKOG DANA ZA VAS SAME I BLIŽNJE KOJE VOLITE, A BOG NAM DAO NAJLEPSU DAR NE SAMO NAMA VEC I CELOM SVETU A TOJE LJUBAV DA VOLIMO DA SE NADAMO NECEMU I DA U TO SVE VERUJEMO.

Anonymous said...

Ja msm da cemo mi Srbi otici prvi.Jer smo mnogo pokvareni,zli,ljubomorni jedni na druge...Pola srba ne vjeeruje u Boga i nista im nije Sveto,samo trce za parama,prodali bi i tatu i mamu za 100eura.Pogledajte kroz istoriju,sta nam se sve desavalo zbog nase nesloge. I zapamtite "SAMO SLOGA SRBINA SPASAVA"!!!

Anonymous said...

Ljudi moji, nemojte se plasiti. Nece biti smak Sveta. Bice samo par katastrofa kao na primer zemljotresi, poplave, vulkani i jaki vetrovi.

MIKAC said...

Meni moja Maja kaze da od toga nema nista... :)))

Unknown said...

Ma prica se o ovakvim stvarima ce 10-ak godina,mada kako se narod iskvario mora biti neka muka :)

bebili said...

po novim proračunima je pomeren je datum "smaka sveta"smatra se da je novi datum 13.jul 2014,ili 25.12.2104.mene trenutno više plaši sunčana oluja sledeće godine i taj ogromni integalaktički oblak koji je širok skoro kao cela zemlja,a dubina se ne zna

bebili said...

25.12.2014. a ne 2104

Unknown said...

Posle Smaka Sveta, svi Srbi ce moci da stanu pod jednu Krusku,ali ce zato sav ostali narod sveta moci da stane pod jednu Pecurku..!

Anonymous said...

Srbija ce ostati netaknuta, zato sto smo zaostali za svetom 20 godina... :D

Anonymous said...

kraj svijeta mora bit a kada to nitko nezna...samo bog...i naravno Chuk Norris....

MARKO said...

Ljudi mnogo ste jadni aali mnogo!!!
kakav bre bozanski narod o cemu vi pricateeeee.....

Anonymous said...

smak sveta ce da bude...samo Bog zna kad...zar vi nevidite u kakvom mi svetu zivimo...sve je krenulo naopako, zato idite u crkvu i molite se Bogu za spasenje...to je jedino resenje...

Anonymous said...

Je l' zna neko gde ima da se kupe svezi cvarci i kavurma ? :D

Wuck0o said...

Jedina bitna stvar sto se ovoga tice jeste da, sve nas (ukljucujuci i one koji pitaju gde ima svezih cvaraka) mnoogo zanimaju ovakve stvari...Ovako iznet tekst i najvecim laicima deluje jako interesantno i sigurno ce im privuci paznju. Podeljena su misljenja, kao i u svemu sto se vrti oko nas. Vidim da se odredjeni ljudi pozivaju na Bibliju, Kuran i ko zna jos sta...Mozda bi trebalo da se zapitaju ko, kako, kad i gde je to pisao...Postoje naucna otkirca, dokazana istrazivanja koja u potpunosti bacaju u vodu svaka nasa poimanja klasicnih zakona fizike, prostora, vremena, svega onoga sto smo ucili od malih nogu. Mojoj babi ni dan-danas ne mozes dokazati da je Zemlja okrugla, te mislim da je sa takvim ljudima tesko pricati o ovakvim stvarima. Drevne civilizacije su imale mnogo veca shvatanja i znanja od nas (mozda ih imamo i mi, al to u danasnje vreme nije dostupno svakom)..Tenocitlan, Dolina Kraljeva, Bosanske Piramide koje su gradjene BETONSKIM blokovima (da, beton, koji je cak kvalitetniji od danasnjeg; procenjuje se pre oko 10350 godina) samo su deo onoga sto je i dan danas neshvatljivo celom svetu. Zasto bi onda shvatali nesto mnogo "dublje", ako ne mozemo da shvatimo cak ni ono sto vidimo? Za prosecnog coveka stvar je jednostavna: "vau, jbt vidi ovo,al sta ja imam od toga, valja sutra ici na posao, hraniti porodicu..." ili "jooj opet neke gluposti, daj utakmicu.." Za nas druge, koje pak malo vise interesuju ove stvari, ostaje da mislimo, slusamo i gledamo nesto sto je neko vec video, pronasao, ispricao; dajemo svoja misljenja, verujemo ili ne. To sto cemo nesto saznati, nauciti ili prisvojiti moze da znaci samo nama samima. U tom trenutku (ako ga bude) mozes da kazes: ja sam ovo znao. Sto tad i nece biti od neke vaznosti, zar ne?

max said...

jedno je sigurno covek ako ne bude unisten od svoje ruke onda ce to majka priroda, tacno je za otapanje leda ali, za otapanje aljaske imamo fore jos oko 20 tak godina i nakon toga nam sledi ledeno doba i naravno kao trece moguc meteor. Ja najvise verujem odgovor od majke prirode jer covek ce biti kaznjen koliko zla joj je pricinio, ne cini li vam se tako,i sta da radimo opusteno i srecna nova godina

Anonymous said...

hahahaahaha

Dalibor204 said...

NASA TVRDI: SMAK SVETA 2013!



HJUSTON - NASA zna više od Maja! Smak sveta će se desiti 2013, kada će će naša planeta doživeti "veliki šok".

Naučnici NASA smatraju da će sunčeva aktivnost uništiti Zemlju i dovesti do apokalipse.

Anonymous said...

COVEK SE MORA OSLOBODITI SVEGA MATERIJANOG STO NIJE POREBNO NJEGOVOJ SUSTINI I KRENUTI PUTEM DUHOVNOG PREPORODA,RENESANSA LJUDSKOG BICA I NJEGOVE SUSTINE JE MOGUCA I ONA CE DONETI VELIKU KOLICINU POZITIVNE ENERGIJE KOJA CE SPSITI SAMO ONE KOJI STO PRE ODLUCE DA SE PROMENE

dugi adzovic said...

stvarno sada ledeni dani bog samo zna kace i kolko ce trajati u srbiju vanredno stanje a cijeli svijet borise sa nevremenom mozda se priblizava ova vremena poz

Anonymous said...

Koje su ovo gluposti! Moja teorija je da su Maje ovo predvidele samo zato sto su oni imali hiljade i hiljade godina do 21.12.2012.!
Pravi bullsh*t!

Anonymous said...

kako mozete biti tako naivni pa da li ste skole zavrsavali da bi bili ovako glupi oni i plasiraju takve price zbog nevjernika ni ti silni proroci nece imati pojma kad nas to zadesi moze ovog trena a moze za milion godina ako dublje udjemo u ovu temu zapitajte se ako su maje bile tako pametne kako to da su misteriozno nestale i kakve su to gluposti o 21 decembru 2012 pise da njihova godina traje 260 dana a nasa 365 kako onda su oni to sracunali da spada taj datum i mnogo misterija jos postoji na svijetu za koje niko ne zna pa sto se time ne bave a ne glupostima veca je panika bila za 2000 pa se nista nije desilo cak sam tad i ja vjerovala a takvi smo mi ljudi htjeli mi to ili ne ako cujemo neku stvar par puta odma pocnemo vjerovati kad god da se desi to je od boga i samo mi nije jasno kako mozete v ise vjerovati tim sranjima kad su sami ti ljudi izmislili i džamije i crkve i sinagoge i vise vjera a samo jedan bog kako moze biti 10 vjera a jedan Bog malo razmisljajte o tome pa sta je sa pravim evandjeljem koje krije pentagon receno je kad bi ljudi znali pravo evandjelje nastao bi haos u svijetu a i bi jer jedan kreten je to osmislio kako bi od ljudi uzimali pare nisam vjerujte mi nacionalista govorim o svim vjerama ni jednu ne izostavljam izmislili su ih da bi par od ljudi uzimali evo prije par stotina godina ili hiljada godina da li je bio pop ili hodža da sahrani covjeka i plus da mu to naplati ne nije nego su ljudi na svoje nacine sahranjivali najmilije a kako je to danas ili kako ce to jos da bude sada je vrijeme doslo da covjek za zivota mora dici kredit da bi obezbjedio iole pristojnu sahranu sto je jako tuzno i razisljajte malo o takvim stvarima a ne o njihovim lazima zbog lakovjernici pocine samoubistva ili prodaju sve sto su imali i potrose pa kad se nista ne desi ubiju se a sve ti ljudi koji plasiraju te price imaju koristi od toga pune drzavne budjete i kazu jos jedan papak manje pa mene je sve to dovelo cak i do razmisljanja kako to da su samo adam i eva bili jedini stanovnici zemlje i da je sve od njih krenulo kako t o molim vas sta adam jebavo evu non stop pa onda svi medjusobno pa nas ima ovoliko ne vrijedjam vjeru samo iznosim cinjenicu ili kao da smo nastali od majmuna njihovom evolucijom kako to i naucnici su molim objasnite jer ako su majmuni evoluirali i postali ljudi a zasto sada ne evoluiraju vec su i dalje samo majmuni znaci ta teorija otpada ali sve su to ljudi izmislili da bi se u nesto vhjerovalo okanite se maja i zabavite se stvarnim temama po mom misljenju svi ti neki strucnjaci i naucnici su glupi jer po mom misljenju jos uvjek je misterija kako smo nastali i u ovolikom broju se umnozili i mogla bi vam danim i danima pricati o svemu ovome ali ovo je smo u kratkim crtama jer ovoj temi fakat nema kraja i nece ni biti za mene oni nemaju pojma kako smo nastali a nece ni imati pojma kako cemo nestati a vrijeme ce vam sve pokazati i nece nas nikakvi meteori vanzemaljci i slicne stvari unistiti vec cemo sami sebi to uraditi zbog silnih hemijskih i bioloskih naoruzanja al fkt ljudska glupost me je toliko iznervirala da sam sve ovo morala napisati i ima tu jos ne ispricanih stvari razmislite malo i zapitajte se a sad hvala bogu dobro im dodje ovaj net da sire svoju kugu bolesnih ideja ja na svakom cosku cujem neki prorok pa mogu i ja to postati samo trebam nakupiti naivne ljude a hvala bogu toga danas ima na izvoz eto malo preispitajte svoju svijest i podsvijest i zasto je ta podsvijhest aktivna samo kad spavamo a sta bi bilo kad bi bili budni a da podsvijest radi kao svijest i dragi moji dosta od mene vi se ubijajte cekanjem sta ce biti a moje cinjenice govore da nista od toga evo krenite od spavanja zasto nisu otkrili kad su tako pametni zasto moramo spavati a oni ce opet iznijeti neke naucne odg i vi cete vjerovati i reci eh tako je blago njima sa vama naivnima pozzz i nadam se da sam makar na nekog uticala da razmisli o ovome...

Unknown said...

A DALIVI VERUJETE U ALLAHA I U NJEGOVOG POSLANIKA

Gagi said...

bez da mnogo polemisem sve ide u prilog tome da ce doci do neke kataklizme pogledajte samo koliko se zemljotresa desilo u tzv. vatrenom obrucu ( u pazifickom regionu ) sto mene licno navodi na zakljucak , ja sam inace pasivni posmatrac i istrazivac , bude li doslo do nekog veceg zemljotresa to ce promeniti obalu severne amerike (USA) i zentralne amerike. jos nesto nesto slabo verujem u teoriju o planeti x ( nibiru) vise sam poklonik toga da ce se izdesavati neke prirodne kataklizme .

Gagi said...

Mumin ja kao hriscanin i pravoslavac delom katolik , sigurno neverujem u Muhammeda i AllAHA ja verujem u Isusa Hrista i Boga jedinoga ima vise razloga jedan je sto je HRiscanska vera prilicno starija od muhammedanske i sto je prevazisla tzv vandalska stanja ovde cu samo da napomenem tri hriscanska pohoda na malu aziju tj na danasnji izrael da bi oslobodili sveti grad sto je saamo bio izgovor za vodjenje ratova i pljackanje naroda da da nezaboravim u svemu tome nije ucestvovala tadasnja srbija koja je postojala kao kraljevina !

Anonymous said...

Kako god,ovaj ej u pravu,sve ovo ukazuje da se nesto desava. pogledajte koliko i sta priroda radi u zadnje vrijeme. Kod nas u CG za 2 dana 4 zemljotresa,neki bi rekli napokon,hheheheheh.............meni je zao moje djece,i naravno sve djece na svijetu,ali sta da se radi,ako je tako zapisano onda idemo svi. kazu da ko prezivi ima zlatnom kasikom da jede.
da budem iskren,a za ostalo me nije briga.

Anonymous said...

Kao prvo, kalendar koji se zavrsava 21.12.2012. Su pisali :
Maje,Inke,Asteci,Ciroki,Bacuku,Hindusi,Vange...Svi su oni predvideli unistenje planete na isti datum,da vam nije to malo cudno?Hindusi predvidjaju udarac asteroida,Maje predvidjaju sudar galaksija,Inke predvidjaju poplavu,Bacuku predvidjaju da ce da nas proguta sunce,Vange predvidjaju da ce da nas proguta TAMNA MATERIJA ( za koju je dokazano da nam se,a priblizava ) a Asteci predvidjaju da ce da sidju Bica iz svemira koja ce da zavladaju zemljom.....Ja licno mislim da ovo nije sala.....Mi smo sada u 5. Ciklusu kalendara maja koji se zavrsava 21.12.2012. ,a sesti ciklus je prazan,zato sto su smatrali da nijedan covek nece da dozivi nijedan dan 6. Ciklusa,zato ga nisu pisali... Cmok

Unknown said...

a sta bi sa kremanskim prorocanstvom i 3.svetskim ratom :o

Unknown said...

a sta bi sa kremanskim prorocanstvom i 3.svetskim ratom :o

Anonymous said...

guzica me boli za to jer ako se ista desi znajte da sam star,imam 74 godine i jedva hodam a kamoli zeljan da slusam sve ovo ja sam svoje proziveo a za mlade imam da porucim da se nadaju dolasku isusa i da ne veruju u ovakva sranja, zato mladi zivite, jer zivot je jedan,za vas cika duls

Anonymous said...

"Ali ko je imao zaista takvu moć da implementira paganske običaje u skoro sve današnje religije?"
- Lucifer? ;-)

Anonymous said...

vratit ce se Valter.... j.... ce vam mater :P

watsssss aaappppp said...

prezivila sam dva smaka i ovaj cu namjerno...ipak mi argeta pasteta traje od 2014 god...steta da se baci

Anonymous said...

Smak sveta 21.12.2012 Hvala bogu pa srbija kasni u svemu po 20 godina.
Hahahah :D

Anonymous said...

Ja ne vjerujem,svojim očima,kako vas je većina toliko nepismena.Naročito ova neka gospođa koja je napisala roman.Pitanje za tebe: Pojam TAČKA,ZAREZ,INTERPUKCIJSKI ZNAKOVI?? Ništa...
Druga stvar: momak ili gospodin,koji je napisao ove postove,svaka čast. Da si ih samo kopirao sa drugog sajta svaka čast.
Ima prelijepo rečenih stvari,naročito za paganizam i za vrijeme današnjice.
Svi vi: muslimani,hrvati i srbi naročito,ovo se vašeg Boga ne tiče. Nije ni Isus a ni Muhamed došao i predvidio ovo. Ovo su civilizacije,stare,tajanstvene,koje znaju puno vše nego što ćemo mi ikada znati. Te iste civilizacije ne priznaju vašeg Boga ni nekoga drugoga.
Ako vam se ne sviđa,zašto čitate? Zašto pravite zezanciju od ovoga?
Vama je dobra i savršena ova situacija u kojoj se nalazimo. Ova recesija,ovo odvratno i lažno vrijeme?
Ne date sebi mjesta za nadu i promjenu. Jadni ste.

Anonymous said...

Car:D

ravnopravnadusa said...

Nije smesno.ali i ako ce biti smak sveta pa zar to treba da nas brine.jedino je ovim danasnjim imucnim.novcem i bedne lljudske duse, vise strah za njihov novac, nego za sve ostalo, eto to je smak sveta.....umrite imucne bedne duse,,, da ovaj svet pocne da zivi lepse..zatrpacemo vas...Sa sve vasim milionima, milijardama...jadnici, bednici, sve ste bedniji sto vise imate...

ravnopravnadusa said...

Ozbiljno lazete, napravili ste mit zvani novac.stvorili drzavu zvana amerika, osnovali banku, u koju moraju svi da se mole, evro vam sluzi da njime vladate evropom, ubijate drzavnike, vladare radi prirodnih resursa.navodno gradite bolji svet...slobodan zidari novcem jadnika krvavog.drogom prostitucijom oruzjem, pa na kraju i ljudskim organima, stecenim.pribavljate za vas nesto zvano vecnost, uzdizete sebe iznad boga.ali ima nesto sta je vecno cisto i trajno a Zone se prirodno vreme, traje vecno, a opstaje prirodnih...

ravnopravnadusa said...

Ozbiljno lazete, napravili ste mit zvani novac.stvorili drzavu zvana amerika, osnovali banku, u koju moraju svi da se mole, evro vam sluzi da njime vladate evropom, ubijate drzavnike, vladare radi prirodnih resursa.navodno gradite bolji svet...slobodan zidari novcem jadnika krvavog.drogom prostitucijom oruzjem, pa na kraju i ljudskim organima, stecenim.pribavljate za vas nesto zvano vecnost, uzdizete sebe iznad boga.ali ima nesto sta je vecno cisto i trajno a Zone se prirodno vreme, traje vecno, a opstaje prirodnih...

ravnopravnadusa said...

Nije smesno.ali i ako ce biti smak sveta pa zar to treba da nas brine.jedino je ovim danasnjim imucnim.novcem i bedne lljudske duse, vise strah za njihov novac, nego za sve ostalo, eto to je smak sveta.....umrite imucne bedne duse,,, da ovaj svet pocne da zivi lepse..zatrpacemo vas...Sa sve vasim milionima, milijardama...jadnici, bednici, sve ste bedniji sto vise imate...

ravnopravnadusa said...

Nije smesno.ali i ako ce biti smak sveta pa zar to treba da nas brine.jedino je ovim danasnjim imucnim.novcem i bedne lljudske duse, vise strah za njihov novac, nego za sve ostalo, eto to je smak sveta.....umrite imucne bedne duse,,, da ovaj svet pocne da zivi lepse..zatrpacemo vas...Sa sve vasim milionima, milijardama...jadnici, bednici, sve ste bedniji sto vise imate...

ravnopravnadusa said...

Nemojte o mitovima, i mitskim prorocanstvima,!!! Kada svako bude znao kada ce da umre,, gore mu kazne od zivota nece biti...

ravnopravnadusa said...

Nemojte o mitovima, i mitskim prorocanstvima,!!! Kada svako bude znao kada ce da umre,, gore mu kazne od zivota nece biti...

ravnopravnadusa said...

Nije smesno.ali i ako ce biti smak sveta pa zar to treba da nas brine.jedino je ovim danasnjim imucnim.novcem i bedne lljudske duse, vise strah za njihov novac, nego za sve ostalo, eto to je smak sveta.....umrite imucne bedne duse,,, da ovaj svet pocne da zivi lepse..zatrpacemo vas...Sa sve vasim milionima, milijardama...jadnici, bednici, sve ste bedniji sto vise imate...

Anonymous said...

Procitajte Celestinsko prorocanstvo, knjiga koja govori bas o ovome.

JaZon said...

Smak sveta po Maja predskazanju se vec desio-njima! A ovaj po proracunima 21.XII 2012 je problematican jer ne navodi da li ce se desiti samo na zemlji ili u celom kosmosu?!

JaZon said...

Smak sveta po Maja predskazanju se vec desio-njima! A ovaj po proracunima 21.XII 2012 je problematican jer ne navodi da li ce se desiti samo na zemlji ili u celom kosmosu?!

Anonymous said...

pusi te mi ga svi :D

Anonymous said...

Undeniаbly belіeve that which yоu ѕtаted.
Your favоritе justificatiοn aрρeared to be оn the nеt the еasieѕt thing to
be awaгe of. I say to уou, I defіnitelу get
annoуeԁ ωhіle people think about ωοrriеs that they
just ԁo not know about. You manageԁ to hіt
thе nаil upon the top аnd also dеfined out the
whole thing wіthout having sіԁe effeсt , people cοuld take
а signаl. Will likelу bе back to get mοre.
Thanκs

my ρagе: roofing contractors norman

Anonymous said...

We're a bunch of volunteers and starting a new scheme in our community. Your website offered us with useful info to work on. You have performed an impressive activity and our entire community can be grateful to you.

Also visit my page: frisco seo

Anonymous said...

Τhаnk you, this is a toρіc that is neaг to mу heart.
Wherе are your contact details though? My name's Ellis Wicks and I'd get intο this moгe deeрly.


my webpаge - nedladdningsbara

Anonymous said...

After browsed this I found it to be very illuminating.
. It's really nice that you used your time to do all of this. I repeatedly discover myself using up a little too much time simultaneously reading and/or commenting. Absolutely worth the time, regardless.

My webpage: amazon.com

Anonymous said...

*** Bog mrzi razvod,a nije prestao da voli razvedene ***
---------------------------------------------
* Nesvesno slabi,u Hristu jaki * Kada devojka i momak iz ljubavi su zajedno u ljubavi,tada približava se djavo i deluje kroz ljude u okruženju momka i devojke,čupa,vuče,grabi,devojka i momak se ne svadjaju(Bog ih čisti od svega lošeg što je bilo na njima),nego medju njima postoji rasprava * Ne zamerati takvim ljudima kroz koje devojku i momka iskušava djavo,i ne uzimati za zlo takvim ljudima(djavo je kriv),jer ako u istinskoj ljubavi jesu momak i devojka(lukav je djavo),iz svakog problema,iz svake poteškoće,devojka i momak izlaze ne povredjeni,svesno jači,ljubavlju Božijom vodjeni,sa osmehom na licu,voljeni,spaseni i Bogom izbavljeni * Čoveku i ženi koji su zajedno u ljubavi iz ljubavi,ne postoji kraj,nego uvek osvežavajući početak novi *
---------------------------------------------
*** Ljubavlju pobedjuješ djavola ***
---------------------------------------------
* Na nebu Otac,tebi na zemlji,dobru manu je dao,da bi(izmedju ostalog)kroz tebe svoga sina proslavljao * Sa neba iznad zvezda,na zemlji,andjeoskog jedeš hleba,udarivši u guzicu djavola,ne sebično i danas,delić sebe sam ti dao *
---------------------------------------------
*** Iskanje za njihovo unutrašnje isceljenje ***
---------------------------------------------
* Isuse,sine Davidov,smiluj im se * Veruju,Gospode,pomozi njihovoj neveri * Gospode,daj im uvek tog hleba * Gospode,daj im te vode da ne žedne nikada * Gospode,bolesni su oni koje ljubiš * Gospode,ako hoćeš možeš ih očistiti * Gospode,nauči ih moliti * Gospode,reci samo reč i ozdraviće duša njihova * Isuse,ti imaš reči života večnoga * Učitelju,zar ne mariš što ginu * Gospode,daj im da progledaju * Gospode,umnoži im verovanje * Gospode,pokaži im Oca i dosta im je * Gospod naš i Bog naš * Isuse,seti ih se u Carstvu svome * Gospode,ostani s njima *
---------------------------------------------
*** Vidaut lav in ***
---------------------------------------------
* Misleći da nije,kaže tetka Selena : “ život je momenat ” * U svakom srcu ljubav je Očeva,tamo gde treba,uključena jeste istina ozdravljenja * Ti si telo Hristovo,ti si hram živoga Boga,kada neko te povredi,kao da je taknuta zenica Božijeg oka * Ne gasiti Duha Svetoga,polako dolaziš do mozga predivnoga * O,vidiš,tu,tu,tu,tu je ozleda,veruj,u Isusovo ime,tako lako,više ozlede nema,upravo sada,iz srca je u tebe oslobodjena sva radost i sreća *
---------------------------------------------
*** Biti prijatelj Bogu svom ***
---------------------------------------------
* Duša,duh i telo,sve je Božje delo * Malo po malo,zbog sebe pre svega,ja jesam,oprostiti i osobi što rekla si,ili rekao si da nikada mogao,ili mogla oprostiti nebi;ovako nešto predivno je u očima Božijim * Nema ljubavi veće od ovog : ~ položiti život za prijatelja svog ~ * Nečije srce je slomljeno zbog sela mog,a možda je to samo bol moj * Ovaj proces nije loš,biti u verovanju,jeste od prijatelja savršenog * Ja učiniti malo mogu tog,podeliti s tobom Isusa svog,a iskanjem očekivati isceljenje,zaborav i oprost,makar osobi jednoj * Na oči gleda čovek,u srce gleda Bog ; uvek sam s tobom sine moj * Pored zdravlja,radosti i sreće,od srca svog,želim ti da ostaneš uspešno nenadvladivo u poslu i životu svom * Voli vas na nebu Otac i Bog * Ljubim,volim i pozdravljam *** Kroz svako telo Bogu Isusu Hristu slava ***